Valtion korjausvelkarahaa tulossa Kyröön ja Auraan

0
Valtatien Kyrön risteyksen liikenne sujuvoituu porrastuksen myötä. Kuva: Marika Timonen
Valtatien Kyrön risteyksen liikenne sujuvoituu porrastuksen myötä. Kuva: Marika Timonen
Valtatien Kyrön risteyksen liikenne sujuvoituu porrastuksen myötä. Kuva: Marika Timonen

AURA, PÖYTYÄ/Kyrö. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerillä oli torstaina hyviä uutisia sekä Pöytyälle että Auralle. Liikenneväylien korjausvelan hoitoon varatusta 364 miljoonasta eurosta riittää sekä Kyrön nykyisen tasoristeyksen alitukseen että valtatien risteysten porrastamiseen Kyrössä sekä Aurassa Kuuskosken ja Säästökallion risteyksissä.

Valtatie yhdeksälle välillä Aura-Humppila on varattu valtion rahaa yhteensä  6,2 miljoonaa euroa, jolla on tarkoitus parantaa Loimaan ns. kuivan sillan eritasoliittymää ja porrastaa Auran Kuuskosken ja Säästökallion liittymien sekä Pöytyän Kyrön liittymien lisäksi kolme liittymää Loimaalta.

Lisärahoitus on jaksotetaan kolmelle seuraavalle vuodelle, joten töiden aloittamisvuosi ei ole vielä selvillä.

Kyrön alikulkusillan rakentamiseen saadaan valtion rahaa 7,5 miljoonaa euroa. Hankkeen toteutus alkaa ensi vuonna.

Juttua on päivitetty kello 12.55.

 

Lue lisää 10.06.2016 lehdestä