Henrikssonit huuhtoivat pronssia Sulkavalta

0
Seppo ja Kalle Henriksson pitivät pronssitahtia Sulkavan souduissa.
Seppo ja Kalle Henriksson pitivät pronssitahtia Sulkavan souduissa.
Seppo ja Kalle Henriksson pitivät pronssitahtia Sulkavan souduissa.

PÖYTYÄ/Korkeakoski.

Seppo ja Kalle Henriksson, isä ja poika, tekivät kovan luokan urheiluteon soutamalla Sulkavan suursoutujen SM-kisan parisoudussa yleisen sarjan pronssille. Turun Soutajia edustavat Henrikssonit kellottivat 58 kilometrin reitillä ajan 5:02:05.

Kalle, 22, oli Sulkavalla mukana toista kertaa, soutuneuvos Sepolle, 51, Partalansaaren kierros oli kahdestoista. Kalle oli parisoutukisan nuorin, Seppo iäkkäin.
–Ikäkeskiarvo oli siis oikein sopiva, Seppo hymähtää. Hän on harrastanut kilpasoutua vuodesta 1980 lähtien. Muu vapaa-ajan ”reippailu” tukee soutuharrastusta.

Sulkavan parisoutuun osallistui 15 venekuntaa. Kirkkoveneistä oli pienveneiden pariin siirtynyt tiukkaan vauhdinpitoon pystyviä miehiä.

–Sen tiesi jo matkalla, että lujaa tässä mennään ihan sijoituksesta riippumatta. Kalle piti tahdin tosi tasaisena, sanoo Seppo, joka piti soutamisen ohella huolen siitä ei vene karahda Saimaan karikkoon missään kohtaa.

Puolivälin paikkeilla Henrikssonit olivat vielä puolentoista minuutin päässä pronssista. 54 kilometrin kohdalla he ottivat siihen asti kolmantena soutaneen parin kiinni ja vetäisivät hurjassa loppukiritaistossa 33 sekunnin erolla pronssille.

Lue lisää 29.7. 2016 lehdestä