Kyrön Seudun Urheiluautoilijoilla vahva edustus Rata-ajon SM-osakilpailussa Alastarolla

0
V8 Thundercars -luokan autossa on 450 hevosvoimaa. (Kuva: Santtu Miinalainen)
V8 Thundercars -luokan autossa on 450 hevosvoimaa. (Kuva: Santtu Miinalainen)
V8 Thundercars -luokan autossa on 450 hevosvoimaa. (Kuva: Santtu Miinalainen)

ALASTARO. Viikonloppuna yli 80 ratakuljettajaa mittaa paremmuuttaan Alastaron moottoriradalla. Kyrön Seudun Urheiluautoilijoita kisassa edustavat Jaakko Louhi, Emma Mäkinen, Sakari Mäkilä ja Jukka-Pekka Ollikainen.
Rata-ajon SM-sarjan neljännen osakilpailun kilpailulähdöt starttaavat lauantaina klo 14 V8 Thundercars-luokan lähdöllä aamupäivällä ajettujen aika-ajojen perusteella.
Muina kilpailuluokkina nähdään V1600-, Legends-, Gran Turismo- ja Formula Ford luokat. Lisäluokkana mukana on Locost. Locost -luokan autot perustuvat Lotus Seven auton ulkonäköön, mutta ovat itse rakennettuja. Locosteja on kilpailuun ilmoittautunut kymmenen, joten tiukkaa vääntöä tullaan näkemään myös tässä luokassa.
V8 Thundercars -luokassa Jari Nurminen johtaa tällä hetkellä, mutta helpolla ei Nurmista päästä uutena kuljettajana tälle kaudelle tullut Henri Tuomaala. Toni Lähteenmäki on myös sarjan kärkikamppailussa mukana sijalla kolme.
V1600 -luokassa Tuomas Pöntinen on dominoinut Minillään. Seuraavista sijoista taistelevat Noora Lähteenmäki, Aleksi Kalsta ja Jaakko Louhi.
Formula Ford -luokassa Elias Niskanen on johdossa reilulla kymmenellä pisteellä. Toisena sarjassa on Jani Kaleva. Alastaron UA:n oma kuljettaja Sami Talvitie on tällä hetkellä sijalla kolme ja Milla Mäkelä tavoittelee kolmatta paikkaa vajaan kolmenkymmenen pisteen päässä Talvitiestä.
Legendsien Trophy sarjassa johtoa pitää Henri Tuomaala. Toisena sarjassa on Mathias Hertén ja kolmantena Tommi Nyvall. Legends -luokkaan on ilmoittautunut 40 kuljettajaa, joten lähdöissä tullaan näkemään melko intensiivistä kilpailua koko viikonlopun ajan.
Aika-ajot alkavat lauantaina klo 10.30 ja kilpailulähdöt klo 14. Sunnuntaina jatketaan warm-upilla klo 9. ja kilpailulähdöt starttaavat klo 11.

Lue lisää 22.7.2016 lehdestä