Raekuuro röykytti Yläneellä

0
Syöksytorven alle kertyi aikamoinen raekasa Korkeakoskella. Kuva: Eija Eloranta.
Syöksytorven alle kertyi aikamoinen raekasa Korkeakoskella. Kuva: Eija Eloranta.
Syöksytorven alle kertyi aikamoinen raekasa Korkeakoskella. Kuva: Eija Eloranta.

PÖYTYÄ/Korkeakoski, Valasranta. Ukkosen säestämä äkillinen raekuuro röykytti paikoin Ylänettä sunnuntaina. Valasrannan matkailuvaunualueella isokokoiset rakeet vahingoittivat aamupäivän höykytyksessä karavaanareiden telttoja.

Ukkosjonon aiheuttamat sateet ja raekuurot olivat hyvin paikallisia. Aivan Valasrannan vieressä sade jäi olemattomaksi. Samanlainen tilanne oli Korkeakosken alueella, jossa rakeet koettelivat paikoin puutarhakasveja, mutta viljakasvustot pysyivät sentään pystyssä. Korkeakoskella sade ajoittui klo 14 aikoihin.

Valasrannan vaunualueella ollut Memmu Hytönen kertoi Ilta-Sanomien nettisivuilla, että ”varmaan viisi minuuttia satoi ihan täysillä”. Hän arvioi rakeiden olleen läpimitaltaan parin kolmen sentin kokoisia. Jääpalaset saattoivat aiheuttaa autoihinkin lommoja.

Raekuuro päättyi yhtä nopeasti kuin alkoikin ja sää selkeni aurinkoiseksi päivän mittaan.