Orpo siilipesue sai hyvän hoidon Rantasilla – katso video

0
Heikkokuntoisena ja aliravittuina löytyneet siilinpoikaset ovat pulskistuneet ja vahvistuneet Terhi Rantasen hoidossa.
Heikkokuntoisena ja aliravittuina löytyneet siilinpoikaset ovat pulskistuneet ja vahvistuneet Terhi Rantasen hoidossa.
Heikkokuntoisina ja aliravittuina löytyneet siilinpoikaset ovat pulskistuneet ja vahvistuneet Terhi Rantasen hoidossa.

PÖYTYÄ/Riihikoski. Viisi pientä piikkipalloa piiloutuu uskomattoman ketterästi pienen pesänsä lehtien alle. Terhi Rantanen poimii käsiinsä yhden poikasista, joka välittömästi kämmenelle jouduttuaan kipristää itsensä piikikkääksi palloksi. Vain pienet varpaat ja kuono näkyvät selällään köllöttävästä siilivauvasta.
Rantanen saa olla tarkkana, ettei siili vahingossa pääse livahtamaan käsistä ja singahtamaan pakoon. Kaksi viikkoa sitten siilipesue oli vallan toisenlaisessa kunnossa. Silloin heikkokuntoiset poikaset löytyivät hoipertelemasta Määhärin asuntoalueelta.
Rantanen epäilee poikasten emolle sattuneen jotakin, muuten poikaset eivät olisi olleet niin pieniä ja heikkokuntoisia. Eläinsuojeluvalvoja Heidi Leyser-Kopran luvalla ja siunauksella hän sai luvan pari päivää kokeilla, lähtisivätkö siilit kasvamaan ja lähtiväthän ne.
Siilit vieroittavat poikasiaan juuri tähän aikaan, mutta Rantasen mukaan omin avuin toimeen tuleva poikanen on helppo erottaa ihmisten apua tarvitsevasta. Hän painottaa, että siilit ovat luonnonvaraisia eläimiä, joita ei saa ottaa lemmikiksi.

Lue lisää 12.8.2016 lehdestä

 

 

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=esDjbN0OQkk” width=”500″ height=”280″ autohide=”yes” rel=”no” theme=”light”]