Poliisi varoittaa väärennetyistä laskuista

0

LOUNAIS-SUOMI. Lounais-Suomen poliisilaitokselle on tämän kesän aikana tehty toistakymmentä rikosilmoitusta, joissa epäillään laskuja sisältäviä kirjeitä anastetun postin keltaisista kirjelaatikoista. Kirjeessä ollut laskulomake on vaihdettu väärennökseen, joka on sitten postitettu vastaanottajalle. Käytännössä väärennettyyn laskuun on vaihdettu saajan tilinumero ja rahat ovat sitten ohjautuneet rikollisten tileille.
Väärennetyillä laskuilla on tavoiteltu satoja tuhansia euroja, mutta poliisi on yhteistyössä pankkien kanssa kyennyt estämään joitakin rahasiirtoja kokonaisuudessaan ja osassa tapauksista rikollisten tilejä on saatu jäädytettyä ennen kuin rahoja on ehditty nostaa tileiltä. Rahoja on päätynyt rikollisten haltuun kuitenkin kymmeniä tuhansia euroja.
Rikosten esitutkinta on Lounais-Suomen poliisilaitoksen Satakunnan alueella vielä kesken. Asian johdosta on ollut vangittuna useita henkilöitä.
Poliisi kehottaa laskujen maksajia kiinnittämään erityistä huomiota laskuja maksaessaan saajan tilinumeroon. Laskujen postittajien tulisi välttämään hiljaisemmilla ja syrjäisemmillä paikoilla olevia kirjelaatikoita.