Juvan voimalaitos on tuottanut sähköä 100 vuotta

0
Juvan voimalaitokseen pääsee tutustumaan 24.9. Mikko Tegelin johdolla. Ohjauspulpetista näkee Tegelin mukaan muun muassa sähköisiä arvoja ja tehoja sekä sen, mitä koneissa tapahtuu.
Juvan voimalaitokseen pääsee tutustumaan 24.9. Mikko Tegelin johdolla. Ohjauspulpetista näkee Tegelin mukaan muun muassa sähköisiä arvoja ja tehoja sekä sen, mitä koneissa tapahtuu.
Juvan voimalaitokseen pääsee tutustumaan 24.9. Mikko Tegelin johdolla. Ohjauspulpetista näkee Tegelin mukaan muun muassa sähköisiä arvoja ja tehoja sekä sen, mitä koneissa tapahtuu.

LIETO/Tarvasjoki. Vielä reilu sata vuotta sitten, 1910-luvulla, Juvankoskella vesi virtasi vapaasti. Tarvasjoen pirtteihin valoa toivat vain päreet tai öljylamput. Vuonna 1916 tilanne muuttui, kun Juvan voimalaitos valmistui ja sen tuottamalla sähköllä alettiin pikkuhiljaa valaista koteja. Valaistuksen lisäksi voimalaitos tuotti sähköä voimalaitteille kuten puimakoneille.

Paimionjoen maisemaa ja tarvasjokelaista kulttuuriperintöä muokanneen Juvan voimalaitoksen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Paimionjoki-yhdistys järjestää eri yhteistyötahojen kanssa 24. syyskuuta juhlaseminaarin, jossa voimalaitoksen vaikutuksia tarkastellaan niin kyläyhteisön kuin luonnon kannalta.

Varsinaisen seminaarin päättää ja Juvan voimalaitosvierailulle yleisön johdattaa entinen käyttöpäällikkö Mikko Tegel. Seminaarin päätteeksi yleisö siis pääsee tutustumaan voimalaitokseen. Vastaavaa tilaisuutta on harvoin Juvalla tarjolla.
Joen muisti – Juvan voimalaitos 100 vuotta -juhlaseminaari 24.9. kello 9.30–14.30 Tarvasjoen koululla. Kello 15 alkaen opastetut voimalaitosesittelyt. Ilmoittautuminen seminaariin 15.9. mennessä elina.tuomarila@somero.fi tai 0400211857.

Opastettu kulttuuriympäristökävely 25.9. kello 12.30 lähtö Juvan voimalaitokselta. Retki ilmainen.

Lue lisää 13.09.2016 lehdestä