Lukijamatkalla tunnelma oli Scanian katossa

0
Lukijamatkan viimeinen kohde oli Oripää, missä kokoonnuttiin perinteiseen ryhmäkuvaan. (Kuva:: Asko Virtanen)
Lukijamatkan viimeinen kohde oli Oripää, missä kokoonnuttiin perinteiseen ryhmäkuvaan. (Kuva:: Asko Virtanen)
Lukijamatkan viimeinen kohde oli Oripää, missä kokoonnuttiin perinteiseen ryhmäkuvaan. (Kuva: Asko Virtanen)

AURANMAA. Tänä vuonna 90-vuotista taivaltaan juhliva Auranmaan Viikkolehti tarjosi neljällekymmenelle lukijalleen perjantaina nostalgiahenkisen lukijamatkan. Matkat arvottiin kaikkien niiden kesken, jotka palauttivat lehdessä olleen kupongin. Kuponkeja palautui noin 200.

Taivalta taitettiin Valtasen liikenteen vuoden 1970-mallisella linjapiilillä, josta ei tunnelmaa puuttunut.

Paikallislehden olemukseen sopivasti lukijamatkalla kierrettiin Auranmaan nähtävyyksiä. Tutuiksi tulivat niin Oripään Willa Wille, Tarvasjoen Kertun tupa, Auran Koskipirtti kuin Marttilan mestauskivikin.

Oppaana toiminut paikallishistorian tuntija, auralainen Ari Vilén havisutti historian siipiä niin, että päätoimittaja Asko Virtanenkin ihmetteli, kuinka paljon mielenkiintoista historiaa alueelta voikaan löytyä.

Lue lisää 20.9.2016 lehdestä