Oripään ja Pöytyän seurakuntavaalien ehdokaslistoilla ei ole tungosta

0
Kirkonmenot eivät taustalla siintävässä Oripään kirkossa pääty seurakuntaliitokseen, mutta seurakuntavaalien äänestysaktiivisuus voi vaikuttaa siihen, mitä muuta Oripään tulevalla kirkkoalueella tapahtuu. Kuva: Asko Virtanen
Kirkonmenot eivät taustalla siintävässä Oripään kirkossa pääty seurakuntaliitokseen, mutta seurakuntavaalien äänestysaktiivisuus voi vaikuttaa siihen, mitä muuta Oripään tulevalla kirkkoalueella tapahtuu. Kuva: Asko Virtanen
Kirkonmenot eivät taustalla siintävässä Oripään kirkossa pääty seurakuntaliitokseen, mutta seurakuntavaalien äänestysaktiivisuus voi vaikuttaa siihen, mitä muuta Oripään tulevalla kirkkoalueella tapahtuu. Kuva: Asko Virtanen

ORIPÄÄ, PÖYTYÄ. Oripään ja Pöytyän seurakuntien jäseniä patistetaan vaaleihin, joita kummassakaan seurakunnassa ei toivottu. Oripään liittyminen Pöytyän seurakuntaan ei kuitenkaan voi tapahtua muulla tavalla, joten seurakunnista on saatava lähimmän kahden viikon aikana hyvä määrä ehdokkaita vaalilistoille.

Pöytyän kirkkoherra Matti Kaipainen kertoo kummankin seurakunnan toivoneen yhdistymisen sujuvan ilman vaaleja. Kirkkohallitus totesi sen mahdottomaksi, koska Oripään kirkkovaltuusto on valittu viimeiset kolme kertaa sopuvaalilla eli ilman äänestystä.

Vaalin ehdokaslistat on jätettävä Pöytyän kirkkoherranvirastoon 15.9. mennessä. Tungosta ei listoilla ainakaan vielä ole Oripään kirkkovaltuustoon kuuluvan Päivi Kössin mukaan.

–Tuntuu, ettei asia voisi ketään vähempää kiinnostaa. En edes tiedä, mistä me niitä ehdokkaita löydämme, Kössi puuskahtaa.

Niin Kössi kuin Oripään kirkkovaltuuston puheenjohtaja Kalevi Mäntysaarikin epäilevät, että kiinnostuksen puutteen taustalla on se, ettei Oripäässä ole järjestetty seurakuntavaaleja sitten vuoden 2002.
Oripään seurakunta liitetään Pöytyän seurakuntaan ensi vuoden alussa. Uuden seurakunnan kirkkovaltuusto vuosiksi 2017–2018 valitaan 13.11.  järjestettävässä vaalissa.

 

Lue lisää 02.09.2016 lehdestä