Pöytyän virastotalo kaipaa sisäilmaremonttia

0

PÖYTYÄ/Riihikoski. Sisäilmaongelmista kärsivä Pöytyän virastotalon uudempi osa on remontin tarpeessa. Kuntotutkimuksen mukaan alustatilassa on voimakasta kosteutta. Sisäilmaan pääsee epäpuhtauksia alapohjan epätiiviiden läpivientien ja kulkuluukun kautta.

Virastotalo on peräisin vuosilta 1967 ja 1983. Vanhempi osa saneerattiin kuusi vuotta sitten työterveyspalvelun toimitiloiksi. Uudemmassa osassa ovat kunnan teknisten palvelujen toimitilat.

Pöytyän tekninen lautakunta käsittelee kuntotutkimusta torstaisessa kokouksessaan. Pohjaesityksen mukaan kiinteistö tarvitsee noin puolen miljoonan euron hintaisen saneerauksen, joka tehtäisiin vuonna 2018.

Contro Oy:n tekemässä rakennusteknisessä kuntotutkimuksessa otettiin 16 mikrobinäytettä. Niistä yhdeksässä esiintyi bakteerikasvustoa. Lisäksi yhdessä näytteessä oli aktinomykeettikasvustoa ja yhdessä homesieni- ja bakteerikasvustoa.