Valkoinen hirvi tallusteli Pöytyällä – katso video

0
Valkoinen hirvi vieraili nuolukivellä Pöytyän Kirkonkylässä lauantaiaamuna.
Valkoinen hirvi vieraili nuolukivellä Pöytyän Kirkonkylässä lauantaiaamuna.
Valkoinen hirvi vieraili nuolukivellä Pöytyän Kirkonkylässä lauantaiaamuna.

PÖYTYÄ/Kirkonkylä. Kari Marjasto sai napattua valokuvan harvinaisesta valkoisesta hirvestä, joka vieraili nuolukivellä Pöytyän Kirkonkylässä lauantaiaamuna. Hirvi tallentui myös Marjaston kuvauskopterilla kuvaamalle videolle.

Kyseessä ei ole albiino, vaan ”valko”, sillä hirvessä on jonkin verran laikkuja. Vaaleilla hirvillä syntyy normaalisti karvapeitteen väriainetta, mutta väriaine ei kuitenkaan kulkeudu aivan oikeisiin paikkoihin elimistössä. Albiinoilla väriainetta ei sen sijaan synny lainkaan.

Valkoinen hirvi ei ole Auranmaalla aivan uusi tuttavuus: syksyllä 2011 Riihikoskella nähtiin valkoinen hirvi, ja vuonna 2013 vastaavasta eläimestä tehtiin havaintoja sekä Tarvasjoella että Pöytyän Heikinsuolla.

 

Katso Kari Marjaston kuvauskopterilla kuvaama video valkoisesta hirvestä:

 

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=6VVYJIkzbAs” width=”500″ height=”280″ autohide=”yes” rel=”no” theme=”light”]