Kosken iltapäivätoiminta on Auranmaan halvinta

0
Nuortentuvan salissa on tilaa vaikka varjoleikille.
Nuortentuvan salissa on tilaa vaikka varjoleikille.
Nuortentuvan salissa on tilaa vaikka varjoleikille.

KOSKI. Kaikki Auranmaan kunnat järjestävät pienimmille koululaisille mahdollisuuden iltapäivätoimintaan, mutta  Kosken toimintamalli on täkäläisittäin ainutlaatuinen ja myös alueen halvin.

Kosken Nuorisoseura järjestää toiminnan ja kunta välittää sille siihen saatavan valtionavun. Nuorisoseuralle toiminta ei tuota juuri tappiota, jos ei voittoakaan.

Koskella vanhemmat maksavat perusmaksun, joka on  1.–2. luokkalaisilta 15 euroa ja tätä isommilta 20 euroa kuussa. Sen  lisäksi maksetaan vain 2 tai 4 euron osallistumismaksu niiltä päiviltä, jolloin lapsi on toiminnassa mukana.

Muissa kunnissa maksu on kuukausiperusteinen ja vaihtelee kunnasta ja päivittäisestä osallistumisajasta riippuen 80:stä 160 euroon. Eniten, 120 ja 160 euroa toiminnasta maksetaan Marttilassa. Kunnista lyhyt iltapäivätoiminta on halvinta Aurassa (80 euroa) ja pitkä Pöytyällä (90 euroa). Oripäässä pärjää satasella, vaikka olisi toiminnassa mukana sekä aamulla että iltapäivällä.

Iltapäivätoimintaan kuuluu kaikissa kunnissa välipala ja läksyjen ohjaus, mutta omatoimisen leikin ja ohjatun toiminnan suhde vaihtelee.

Koskella lapset pitävät omatoimisuudesta. Nuortentuvan isossa salissa on lupa juosta ja pomppia. Rauhallistakin tilaa ja ohjattua toimintaa on tarjolla sitä haluaville.
Lue lisää 28.10.2016 lehdestä