Nevaloiden avioliitto on rautaista laatua

0
Eevi ja Arvo Nevala juhlivat rautahäitään perhepiirissä.
Eevi ja Arvo Nevala juhlivat rautahäitään perhepiirissä.
Eevi ja Arvo Nevala juhlivat rautahäitään perhepiirissä.

PÖYTYÄ/Kyrö. Siitä, kun Eevi ja Arvo Nevala sanoivat toisilleen ”tahdon” Kurikan kirkossa, tuli torstaina kuluneeksi rautahäiden arvoiset 70 vuotta. Pariskunta on näin todistanut vääräksi ne muutamien kurikkalaisten ennustukset, joissa pohjalaisen pojan ja karjalaisen tytön liiton onnistumista pidettiin mahdottomana.

–Kaurapellolla vuonna 1945 se iski, Arvo Nevala muistelee myhäillen. Korjuutöihin lähteneen kurkijokelainen evakkotytön ja sodasta kotiin päässeen kurikkalaispojan katseet kohtasivat pellolla vietetyllä ruokatauolla ja runsaan vuoden päästä vietettiin häitä.

Pian häiden jälkeen tuore aviopari muutti Kyröön. Perhe karttui jo vuonna 1947 ensimmäisellä tyttärellä Irmalla. Raija syntyi kolme vuotta myöhemmin. Nyt lähisukuun kuuluvat myös tyttärenpojat Tuomas ja Kari.

Arvo on jo ylittänyt 90:n vuoden rajapyykin eikä Eevilläkään ole siihen enää vuottakaan. Yhteinen toive on saada asua 60 vuotta sitten ostetussa omassa kodissa mahdollisimman pitkään toinen toistaan tukien.

–Arkiaskareet pitävät päivän mallissaan. Siksi haluan edelleen tehdä itse ruokammekin, Eevi Nevala kertoo.

 

Lue lisää 21.10.2016 lehdestä