Nopeusrajoitukset alennetaan talviaikaan torstaina ja perjantaina

0

VARSINAIS-SUOMI. Nopeusrajoitukset alennetaan talviaikaan Varsinais-Suomessa torstaina ja perjantaina. Koko maahan talvirajoitusmerkit on vaihdettu viimeistään perjantaina.

Talven ja pimeänajan vuoksi nopeusrajoituksia lasketaan jälleen Varsinais-Suomessa noin 504 kilometrillä. Näin halutaan vähentää onnettomuusriskiä, joka muuten kohoaisi pimeällä kaksinkertaiseksi ja liukkaalla kelillä moninkertaiseksi verrattuna päivänvalossa ja hyvissä keliolosuhteissa ajamiseen.

Moottoriteillä korkein sallittu talvinopeus on 100 km/h ja pääosalla muita maanteitä 80 km/h. Sadan kilometrin nopeusrajoitus säilyy myös osalla maanteistä, joilla ajosuunnat on erotettu toisistaan keskikaiteella.

Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta muistutetaan, että hankalilla keleillä ajonopeutta on syytä alentaa jopa huomattavasti nopeusrajoitusmerkeillä osoitettua alemmaksi.