Aseeton Suomi -kiertonäyttely esillä Aurassa

0
Pekka Peltolan Kekkoskuva sai innoituksensa päiväkirjamerkinnästä. Kekkonen kirjoitti päiväkirjassaan keväällä 1967 pohtineensa, voiko hän jatkaa enää presidenttinä, koska puolustusvoimat voisi hänen mielestään lakkauttaa.
Pekka Peltolan Kekkoskuva sai innoituksensa päiväkirjamerkinnästä. Kekkonen kirjoitti päiväkirjassaan keväällä 1967 pohtineensa, voiko hän jatkaa enää presidenttinä, koska puolustusvoimat voisi hänen mielestään lakkauttaa.
Pekka Peltolan Kekkoskuva sai innoituksensa päiväkirjamerkinnästä. Kekkonen kirjoitti päiväkirjassaan keväällä 1967 pohtineensa, voiko hän jatkaa enää presidenttinä, koska puolustusvoimat voisi hänen mielestään lakkauttaa.

AURA. Auran kirjaston näyttelytilassa on esillä Ihmisyyden tunnustajien Väinölän yhteisön rauhanasiaa julkituova näyttely. Yhteisön kuuden jäsenen töissä korostuvat eri tavoilla väkivallattomuuden eri muodot.

Näyttely koostuu hyvin erityyppisistä töistä ja tyyleistä. Mukana on niin pienoisveistoksia kuin eri tekniikoilla toteutettuja maalauksia ja piirroksiakin.

Aurassa näyttelyä olivat pystyttämässä Ihmisyyden tunnustajien yhteisössä sen perustamisesta lähtien mukana ollut  Pekka Peltola, hänen poikansa Joonas Peltola ja Reija Tähtinen.

Ihmisyyden tunnustajien täydellisen pasifismin ideologia voi herättää näyttelyn katsojissa monenlaisia tunteita. Joonas Peltola kertoo näyttelyistä saadun palautteen olleen kuitenkin melko varovaista.

–Aseettomuutta ei uskalleta ajatella, vaikka suurin osa ihmisistä ymmärtää, että väkivalta on huono ratkaisu erimielisyyksiin, hän pohtii.

 

Aseeton Suomi -näyttely Auran kirjaston näyttelytilassa. Näyttely päättyy 25. marraskuuta kello 17 järjestettävään, Väinölän yhteisöä esittelevään yleisöluentoon ja kuvaesitykseen Uusi rauhankulttuuri ja yhteisöelämä.

 

Lue lisää 11.11.2016 lehdestä