Huitinperäntien ojasta nostettiin toista tusinaa jätesäkkiä

0
Ympäristönsuojelusihteeri Renja Rasimus ja ympäristönsuojelutarkastaja Jonna Hostikka löysivät kilometrin matkalta 13 jätesäkkiä. Pöytyän kunnan laitosmiehet hoitivat jätesäkit asianmukaiseen paikkaan.
Ympäristönsuojelusihteeri Renja Rasimus ja ympäristönsuojelutarkastaja Jonna Hostikka löysivät kilometrin matkalta 13 jätesäkkiä. Pöytyän kunnan laitosmiehet hoitivat jätesäkit asianmukaiseen paikkaan.
Ympäristönsuojelusihteeri Renja Rasimus ja ympäristönsuojelutarkastaja Jonna Hostikka löysivät kilometrin matkalta 13 jätesäkkiä. Pöytyän kunnan laitosmiehet hoitivat jätesäkit asianmukaiseen paikkaan.

PÖYTYÄ/Kyrö. Kosken ympäristönsuojelusihteerille tehtiin lokakuussa ilmoitus Kyrön Huitinperäntien ojaan heitetyistä jätesäkeistä. Loppukuusta jätesäkkien määrä vielä kasvoi niin, että ojasta löytyi viime viikolla kilometrin matkalta yhteensä 13 mustaa jätesäkkiä.

–Säkit olivat pienen matkan päässä toisistaan ikään kuin ne olisi heitetty ojaan auton sivuovesta, kertoo ympäristönsuojelusihteeri Renja Rasimus.

Kahdessa säkissä oli matonkuteen tyyppistä lumppua ja 11:ssa haravointijätettä.

Sitä, miksi haravointijätteet on vaivauduttu säkittämään, ottamaan autoon ja heittämään ojaan sen sijaan, että ne olisi viety ilmaiseksi jäteasemalle, ei arkijärjellä ymmärrä.

–Jäteasemat vastaanottavat ilmaiseksi myös poistotekstiilejä, Rasimus huomauttaa.