Mäkinen voitti, mutta käsi murtui

0
Mika Mäkinen
Mika Mäkinen
Mika Mäkinen

AURA, ENGLANTI/Brands Hatch. Ensimmäistä kertaa urallaan Brands Hatchin moottoriradalla Englannissa ajanut suomalainen ratakuorma-autoilija Mika Mäkinen yllätti brittiyleisön ja ajoi Mac-Croc Racingin Sisulla komean voiton Britannian avoimen ratakuorma-autosarjan finaaliviikonlopun ensimmäisessä lähdössä.

Viikonlopun toisessa lähdössä Mäkinen liputettiin tuomariston päätöksellä toiselta sijalta ratavarikolle, kun viikonlopun kolmannessa lähdössä Mäkinen nousi viimeisestä ruudusta käsi murtuneena toiseksi. Viikonlopun neljäs ja viimeinen startti jäi suomalaiskuljettajalta loukkaantumisen takia ajamatta.

–Kolmannessa startissa kanssakilpailija ajoi päin Sisun etupyörää ja ratti löi pahasti sormille. Käsi on juuri nyt mustana. Kävin ratalääkärin pakeilla ja hän määräsi minut kuvauksiin, joten viimeinen startti jäi tällä kertaa ajamatta, Mäkinen totesi Brands Hatchin ratavarikolta.

Suomalaiskuljettajan visiitti brittisarjaan oli kokonaisuudessaan onnistunut. Uran ensimmäinen lähtö saarivaltakunnassa päättyi voittoon ja kahdessa muussakin startissa radan ensikertalainen taisteli loppuun asti voitosta.

Lue lisää 8.11.2016 lehdestä