Oskari Kössi ampui tuplasti MM-pronssia

0

ORIPÄÄ, QATAR/Doha. Oskari Kössi voitti sotilaiden ampumaurheilun MM-kisoissa skeetin pronssia sekä joukkuekilpailussa että henkilökohtaisessa kisassa.

MM-kilpailut käytiin huippuhienoksi kehutussa Lusailin ampumakeskuksessa Qatarin Dohassa 12.–19. marraskuuta.

Suomen pronssijoukkueessa ampuivat Kössin lisäksi Tom Aspholm ja Miikka Peltonen. Kössi oli kolmikosta ainoa, joka ylsi henkilökohtaiseen finaaliin, jossa hän ampui niin ikään pronssille.

Joukkuekilvan pronssitaisto oli tiukka. Ensimmäisen päivän jälkeen Suomi jakoi kolmannen sijan yhdessä isäntämaan Qatarin kanssa. Suomen pronssi varmistui toisen kisapäivän lopputaistossa, jossa Qatar joutui taipumaan. Kulta meni Kiinalle ja hopea Venäjälle.

Kössi ylsi henkilökohtaiseen finaaliin tuloksella 122. Muut suomalaiset ampuivat tuloksen 117. Finaalin pronssikamppailussa Kössi päihitti Kiinan Yang Wangin. Kultaa voitti Kiinan Ying Zu ja hopeaa tsekin Jan Sychra.