Pöytyän asiointiliikenteessä kokeillaan paikannuspalvelua

0
Kyröön on tulijoita toripäivisin. Kari Rutanen kyyti Kaija Kuneisen ja Eila Mattilan Kumilasta kauppa-asioille viime keskiviikkona.
Kyröön on tulijoita toripäivisin. Kari Rutanen kyyti Kaija Kuneisen ja Eila Mattilan Kumilasta kauppa-asioille viime keskiviikkona.
Kyröön on tulijoita toripäivisin. Kari Rutanen kyyti Kaija Kuneisen ja Eila Mattilan Kumilasta kauppa-asioille viime keskiviikkona.

PÖYTYÄ. Pöytyän asiointiliikenteessä kokeillaan parhaillaan paikannuspalvelua, joka antaa palvelukyytien liikennöintiaikoina reaaliaikaista tietoa ajoneuvojen sijainneista. Pöytyän kunnan nettisivuilta löytyvästä paikannuspalvelun kartasta näkyy myös tietoa vapaiden matkustajapaikkojen lukumääristä sekä liikennöintireiteistä ja -aikatauluista.

Kokeilu on osa asiointiliikenteen kehittämiseen tähtäävää PASSI-hanketta, jonka tiimoilta tehdään muun muassa tarveselvitystä asiointiliikenteestä. Kokeilun toteuttaa Pöytyän kanssa yhteistyössä Valonia. Tavoitteena on helpottaa asiointiliikenteen käyttöä sekä parantaa käyttöastetta houkuttelemalla uusia asiakkaita kyytiin.

Sekä paikannuspalvelukokeilu että PASSI-hanke päättyvät ensi vuoden huhtikuun lopussa. Tuolloin päättyvät myös nykyiset asiointiliikenteen sopimukset liikennöitsijöiden kanssa. Pöytyän kehitysjohtaja Markku Kaurilan mukaan hankkeen pohjalta määritellään, mitkä asiointilinjat jatkuvat.

Kutsutaksi periaatteella toimivassa asiointiliikenteessä on tällä hetkellä kuusi eri reittiä, joita ajaa neljä liikennöitsijää.

 

Kokeile paikannuspalvelua osoitteessa https://asiointiliikenne.poytya.fi/

 

Lue lisää 08.11.2016 lehdestä