Poliisi puhalluttaa pikkujouluviikonloppuina

0

LOUNAIS-SUOMI. Lounais-Suomen poliisi puhalluttaa lähiviikonloppuina moottoriajoneuvojen kuljettajia tavanomaista enemmän. Syynä tähän on alkanut pikkujoulukausi ja siitä aikaisemmin saadut kokemukset.

–Suomessa pikkujouluaika lisää alkoholin kulutusta ja samalla sen vaikutuksen alaisena ajamista erityisesti viikonloppuisin, mutta ajankohdalle on tyypillistä myös rattijuopumusten yleistyminen arkivuorokausina, toteaa ylikomisario Simo Pukkila Lounais-Suomen poliisista.

Viime vuoden marraskuun kahtena viimeisenä viikonloppuna Lounais-Suomen poliisi otti kiinni yhteensä yli 80 rattijuopumuksesta epäiltyä kuljettajaa.

Rattijuopumukset ovat edelleen yksi tappavimmista rikoksista tieliikenteessä. Koko EU:n alueella alkoholilla on yhteys joka neljänteen liikennekuolemaan.