Aamupäivätoiminta uhkaa Aurassa loppua

0
Auran kunnan järjestämä aamupäivätoiminta on näillä näkymin päättymässä tämän lukuvuoden jälkeen.
Auran kunnan järjestämä aamupäivätoiminta on näillä näkymin päättymässä kuluvan lukuvuoden jälkeen.

AURA. Pienten koululaisten aamupäivätoiminta uhkaa Aurassa loppua ensi lukuvuonna. Auran kunnanvaltuusto käsittelee maanantain kokouksessaan ensi vuoden talousarvion, johon sisältyy myös esitys aamupäivätoiminnan lakkauttamisesta.

Aamupäivätoiminnan lakkauttamisella pyritään välttämään lisähenkilöstön tarve. Auran kunnan säästötavoitteisiin sisältyy oman erityisopetusyksikön perustaminen. Yhden uuden erityisluokanopettajan palkkaamiseen ollaan talousarviossa varautumassa, mutta tarvittavan koulunkäynninohjaajan työpanos aiotaan ottaa nykyresursseista. Suunnitelmissa on siirtää aamupäivätoiminnasta vapautuva koulunkäynninohjaaja uuteen erityisopetusluokkaan.

Yhtenäiskoululla on jo alkanut 1.–3.-luokkalaisten erityisluokka, jonka jatkumoksi on tarkoitus portaittain perustaa erityisluokka 4.–6-luokkalaisille. Tavoitteena on myös kotiuttaa Liedossa erityisopetuksessa olevat oppilaat mahdollisuuksien mukaan omaan yksikköön.

 

Lue lisää 16.12.2016 lehdestä