Arwina palkittiin ympäristöteoistaan

0
Arwina Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Varjonen iloitsee yrityksen saamasta ympäristöpalkinnosta.
Arwina Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Varjonen iloitsee yrityksen saamasta ympäristöpalkinnosta.

MARTTILA. Marttilalaiselle Arwina Oy:lle on myönnetty Ympäristöteko 2016 -kunniamaininta. Vuodesta 1998 lähtien järjestetyn kilpailun teemana oli tänä vuonna teolliset symbioosit. Symbiooseilla tarkoitetaan yritysten toiminnasta syntyvien jätteiden käyttöä uudelleen.

Teema osuu Arwinan liiketoiminnan ytimeen. Vuonna 1976 Marttilan vanhaan meijeriin perustettu yritys puhdistaa lähinnä maalaavassa teollisuudessa syntyviä likaantuneita liuottimia uudelleen hyötykäyttöön.

Viime vuonna Arwinassa käsiteltiin miljoona litraa kierrätettäviä nesteitä. Prosessi muistuttaa pontikan keitosta tuttua menetelmää eli tislausta. Lämmittämällä ja jäähdyttämällä nesteitä niistä saadaan epäpuhtaudet eroteltua.

Arwinan toimitusjohtaja Jyrki Varjonen sanoo, että palkinto oli mukava yllätys.

–Mukavaahan se on, kun joku huomaa, että täällä on tehty töitä kiertotalouden eteen jo vuosikymmenet,  Varjonen sanoo.

Ympäristöteko 2016 -kilpailun järjestävät Valonia, Varsinais-Suomen yrittäjät, Viestintäharju, Turun ammattikorkeakoulu ja Turun kauppakamari.

Lue lisää 16.12.2016 lehdestä