Ecostationin siivous maksoi yli 66 000 euroa

0

PÖYTYÄ/Kyrö. Vuonna 2011 alkanut prosessi Kyrössä olevan entisen Kyrön Ecostationin tontin siivouksesta on siivouksen osalta päättynyt.

Kunta velvoitti vuonna 2011 Ecostationin omistaja Simo Simolan siivoamaan alueen sillä uhalla, että kunta teettää siivouksen ja perii kustannukset häneltä. Simola valitti päätöksestä Turun hallinto-oikeuteen ja korkeimpaan hallinto-oikeuteen, mutta teettämisuhka pysyi voimassa.

Kunnanhallitus myönsi rakennuslautakunnalle määrärahan siivouksen hoitamiseksi tämän vuoden talousarvioon. Urakasta järjestetyn tarjouskilpailun voittanut Karri Räikkä Oy ennakoi siivouksen kustannuksiksi 10 372 euron hinnasta (alv 0) ja hoiti työn marraskuun alkupuolella.

Koska jätettä oli kuitenkin huomattavasti ennakoitua enemmän, siivouksen todelliset kustannukset nousivat  66 341,57 euroon. Tämä summa veloitetaan  kiinteistön omistajalta.

Juttua on korjattu 30.12. klo  13.48. Alkuperäisessä tekstissä siivouskustannuksiksi ilmoitetttiin tarjouskilpailussa mainittu vertailuhinta 10 372 euroa.