Romantiikkaa maailmansodan tiimellyksessä

0
Liittoutuneissa on sopivasti draamaa ja romantiikkaa, vaan ei liiemmin taisteluita.
Liittoutuneissa on sopivasti draamaa ja romantiikkaa, vaan ei liiemmin taisteluita.

Elokuva: Liittoutuneet
Ohjaaja: Robert Zemeckis
Pääosissa: Brad Pitt, Marion Cotillard, Jared Harris, Lizzy Caplan, Matthew Goode
Genre: Draama, romantiikka, jännitys
Ensi-ilta: 25.11.2016
Kesto: 2h 5min
Ikäraja: 12v

Oscar-voittaja Robert Zemeckisin ohjaama romanttinen jännityselokuva sijoittuu 1940-luvun alkuun ja erityisesti toisen maailmansodan tuntumaan. Robert Zemeckis on ohjannut myös muun muassa Forrest Gump -elokuvan sekä The Walk -elokuvan.

Liittoutuneet-elokuvassa kaksi toisilleen tuntematonta henkilöä, tiedustelu-upseeri Max Vatan (Brad Pitt) ja ranskalainen vastarintataistelija Marianne Beausejourin (Marion Cotillard), tapaavat vaarallisen tehtävän yhteydessä Pohjois-Afrikassa vuonna 1942.

Maxin ja Mariannen lempi roihahtaa vaarallisen tehtävän tiimellyksessä ja Max pyytääkin Mariannea muuttamaan hänen mukanaan Lontooseen, kun he ovat suorittaneet tehtävän. Muutaman vuoden kuluttua Marianne saa luvan muuttaa Lontooseen Maxin luo, mutta heidän suhteensa joutuu kuitenkin melkoiselle koetukselle, kun Mariannea epäillään vihollisen vakoojaksi.

Vaikka Liittoutuneet-elokuvassa sota on keskeinen asia, niin siinä ei juurikaan tule esille itse taistelut, vaikka niin voisi olettaa. Toimintaelokuvan sijaan Liittoutuneet on enemmänkin romanttisen draaman ja jännityksen yhdistelmä. Elokuvan alussa olevan vähäisen toiminnan jälkeen tuli hieman tylsistynyt fiilis, mutta yllättävät käännekohdat tempaisevat katsojan takaisin mukaan hyvin nopeasti.

Odotukset elokuvaa kohden olivat hieman korkeammalla, mutta Liittoutuneet on silti katsomisen arvoinen.  (H.M.)
* * *

Arvosteluasteikko:
* * * * *  unohtumaton
* * * *  hieno
* * *  kannattaa katsoa
* *  kannattaa katsoa, jos vaihtoehtona on täydellinen tylsistyminen
*  ei kannata katsoa, vaikka vaihtoehtona olisi täydellinen tylsistyminen.