Salolainen hurjasteli Kosken keskustassa

0

KOSKI. Salolainen nuorukainen ajoi henkilöautolla tolkutonta ylinopeutta Kosken keskustassa perjantai-iltana seitsemän jälkeen. Vakavalta onnettomuudelta vältyttiin vain täpärästi. Poliisi mittasi auton nopeudeksi 140 kilometriä tunnissa Koskentiellä, jossa on neljänkympin nopeusrajoitus.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun vuonna 1998 syntynyt mies ohitti henkilöautolla keltaisen sulkuviivan kohdalla Salontiellä edellä ajaneen siviilimallisen poliisiauton.  Ohituskohdassa oli mäennyppylän vuoksi erittäin huono näkyvyys sekä tapahtuma-aikaan oli sumuista ja tien pinta oli jäinen ja liukas.

Auto kääntyi Salontien ja Härkätien risteyksestä kohti Kosken keskustaa. Taajama-alueelle tultaessa auto käytti nopeutta 90 km/h rajoituksen ollessa 50 km/h. Kosken keskustasta henkilöauto kääntyi Härkätieltä Koskentielle ja kiihdytti voimakkaasti. Poliisiauto seurasi henkilöautoa ja nopeusmittari näytti 110 km/h rajoituksen ollessa 40 km/h. Koskentiellä oli huomattavasti vastaantulevaa liikennettä sekä kolme jalankulkijaa, joista kaksi lasta oli juuri ylittämässä suojatietä ennen kuin henkilöauto ajoi hiljentämättä suojatien yli.

Paknijan autolle mitattiin kovimmillaan nopeudeksi poliisiauton nopeusmittarin mukaan 140 km/h rajoituksen ollessa 40 km/h. Poliisiauto sai pysäytettyä karkulaisen Koskentien ja Turuntien risteykseen.

Autoa kuljettanut mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.