Jaana Syldin näyttelyssä kohdataan julkkiksia

0
Julkkisnäyttelyssa on esillä nimikirjoituksia kuvien kera sadoilta eri julkisuuden henkilöiltä.
Julkkisnäyttelyssa on esillä nimikirjoituksia kuvien kera sadoilta eri julkisuuden henkilöiltä.

AURA. Matit Nykänen ja Inkinen, Tove Jansson, Clint Eastwood sekä monet muut kotimaiset ja ulkomaiset julkisuuden henkilöt ovat tammikuun ajan esillä Auran kirjastossa kuvin ja nimikirjoituksin. Kuvien ja nimmareiden taakse kätkeytyy monia erilaisia kohtaamisia ja tarinoita 1980-luvulta tähän päivään saakka.

–Tove Janssonilla oli kaunis käsiala, näyttelyn pystyttänyt Jaana Syld toteaa ja kertoo jonottaneensa Janssonin nimikirjoitusta puolitoista tuntia.

Syld arvelee saaneensa nimikirjoituksen noin 350:ltä eri julkisuuden henkilöltä. Joiltakin, kuten Matti Inkiseltä ja Petri Laaksoselta, kokoelmiin on kertynyt useita nimikirjoituksia. Sig-yhtyeen fanina Syld kiersi toistasataa keikkaa, joista monista jäi muistoksi myös Inkisen nimmari.

Julkkisnäyttelyssä on nimmareiden ja kuvien lisäksi esillä myös Syldin keräämiä lehtilööppejä sekä muuta julkisuuden henkilöihin liittyvää. Näytteillä on myös muun muassa Kari Tapion esiintymisasuja, joita Syld osti laulajan jäämistön huutokaupasta.

 

Jaana Syldin keräämiä julkisuuden henkilöiden nimikirjoituksia ja kuvia on esillä Auran kirjastossa tammikuun ajan kirjaston aukioloaikoina.

 

Lue lisää 10.01.2017 lehdestä