Kouluratkaisua odotetaan Pöytyän nykyvaltuustolta

0
Pöytyän valmistelema uusi koulusuunnitelma säilyttäisi 1.-2.-luokkalaisten opetuksen Kyrön ja Auvaisten kouluilla.
Pöytyän valmistelema uusi koulusuunnitelma säilyttäisi 1.-2.-luokkalaisten opetuksen Kyrön ja Auvaisten kouluilla.

PÖYTYÄ, ORIPÄÄ. Pöytyän kunnanjohtaja Anu Helin lupaa, että kunnan kouluasioihin saadaan selvyys ennen kuntavaaleja. Nykyisen valtuuston täytyy Helinin mukaan pystyä tekemään päätökset taloudellisen paineen vuoksi.
–Talouden tasapainottaminen on ennakoitua vaativampaa, sillä tilinpäätöslaskelmat näyttävät kunnan taseeseen kertyneen katettavaa alijäämää noin 1,5 miljoonaa euroa, Helin sanoo ja toteaa, että alijäämä täytyy saada katettua parin vuoden kuluessa.
Kustannusten karsimiseksi Pöytyä on hahmotellut koulumallia, joka veisi eteenpäin yhtenäiskouluajatusta mutta toistaiseksi säilyttäisi 1.–2.-luokkalaisten opetuksen Auvaisten ja Kyrön kouluilla. Jo tällä olisi vaikutusta yhtenäiskoulujen tilatarpeisiin, mutta ratkaisevampana Helin pitää opetusryhmien määrää. Pöytyä suunnittelee kasvattavansa opetusryhmien kokoa niin, että ryhmien määrä enimmillään vähenisi jopa kymmenellä.
Helin esitteli uusia alustavia koulusuunnitelmia Pöytyän kunnanhallitukselle maanantaina. Kunnanhallituksen puheenjohtajan Pentti Wärrin mukaan on hiukan liian aikaista arvioida uusien suunnitelmien kustannuksia.
–Sitä tavoitellaan, etteivät Riihikosken ja Elisenvaaran yhtenäiskoulujen yhteenlasketut kustannukset ylittäisi 14 miljoonaa euroa, Wärri sanoo.
Myös aikataulut ovat vielä avoinna, mutta Riihikosken yhtenäiskoulun toivotaan olevan valmiina syksyllä 2018.
–Yksi vaihtoehto on, että Riihikoski ja Elisenvaara tehdään samaan aikaan, Wärri kertoo.
Oripään kunnanjohtaja Pekka Paju epäilee, saako Pöytyä kouluasiaa ratkaistua ennen kevättä.
–Jos ratkaisu on oleellisesti erilainen kuin mitä olemme koulusopimusta tehdessä olettaneet, meillä on harkitsemisen aihetta, Paju sanoo.

Lue lisää 27.1.2017 lehdestä