Kreikkalaisraudoittaja korostaa rakentajan vastuuta

0
Fotiadis Konstantinos toivoo raudoittajan töitä löytyvän lähitulevaisuudessa lähempääkin kuin pääkaupunkiseudulta.
Fotiadis Konstantinos toivoo raudoittajan töitä löytyvän lähitulevaisuudessa lähempääkin kuin pääkaupunkiseudulta.

PÖYTYÄ/Rahkio. Pöytyällä, Rahkion entisessä koulussa asuva kreikkalainen Fotiadis Konstantinos uskoo, että Auranmaallakin on töitä pätevälle betoniraudoittajalle. Auranmaan Raudoitus -nimisen yrityksen lokakuussa perustanut Konstantinos on työskennellyt Suomessa nyt noin kaksi vuotta, mutta ammattitaustaa hänellä on reilusti enemmän.

–Isälläni on rakennusalan yritys Ateenassa. Olen oppinut ammattini häneltä ja työskennellyt Kreikassa raudoittajana 20 vuotta, josta 12 vuotta työnjohtajana, Konstantinos kertoo.

–Raudoittajan työ on hyvin vastuullista, sillä rakennuksen kestävyys riippuu kunnollisesta raudoituksesta. Työtä ei saa tehdä vain rahan vuoksi, laadusta välttämättä, sillä Kreikassa raudoituksesta riippuu, kestääkö rakennus maanjäristyksen. Hutiloiden tehty työ voi tehdä raudoittajasta tappajan, hän korostaa.

–Vuoden 1999 suuri maanjäristys teki Ateenassa suurta tuhoa alueella, jossa asuimme, mutta yksikään niistä taloista, jotka isäni yritys oli rakentanut, ei tuhoutunut, Konstantinos kertoo.

Lue lisää 20.01.2017 lehdestä