Poliisi lätkäisi sakot peltoendurancen järjestäjälle

0
Makkarkosken peltoendurancessa on järjestetty kaksi osakilpailua. Seuraaviin kahteen kilpailuun järjestäjä hakee tarvittavat luvat. Kuva: AVL arkisto/ Kiti Salonen
Makkarkosken peltoendurancessa on järjestetty kaksi osakilpailua. Seuraaviin kahteen kilpailuun järjestäjä hakee tarvittavat luvat. Kuva: AVL arkisto/ Kiti Salonen

ORIPÄÄ/Makkarkoski. Poliisi on antanut sakot peltoendurance kilpailun Oripäässä järjestäneelle Pasi Valtoselle. Valtosta sakotettiin, koska hän ei ollut tehnyt kilpailusta yleisötapahtumailmoitusta eikä poliisin mukaan myöskään ympäristölupahakemusta tai muita vastaavia lupahakemuksia. Lisäksi poliisi totesi, ettei kisassa oltu huomioitu yleisiä turvallisuusmääräyksiä kuten palo- ja pelastuslaitoksen mukanaoloa. Poliisi myös ilmoitti tutkivansa, mihin muihin rikoksiin järjestäjä on syyllistynyt.
Valtonen on ihmeissään poliisin antamasta tiedotteesta. Hän kertoo luulleensa asian olleen loppuun käsitelty sakkojen myötä. Sakot hän sanoo maksavansa mukisematta, vaikka kritisoikin yleisötapahtumaluvan kriteerien olevan epäselvät.
Valtonen myös kertoo saaneensa kunnalta meluluvan kilpailun järjestämiseen sekä vaimoltaan luvan järjestää kisan tämän omistamalla pellolla. Turvallisuusmääräysten suhteen kisassa kävi Valtosen mukaan ikävä kämmi. Valtonen järjesti jo aiemmin tammikuussa yhden kisan, jossa paikallinen VPK oli mukana. Silloin oli hänen mukaansa puhetta, että VPK tulee paikalle myös seuraavaan kisaan.
–Nyt huomasin kesken kisan, etteivät he olleetkaan tulleet, Valtonen kertoo.
Makkarkosken peltoendurance kilpailussa oli tarkoitus järjestää vielä kaksi osakilpailua, joista toinen oli tarkoitus pitää 5. helmikuuta. Kisat jäävät kuitenkin pitämättä, sillä tarvittaviin lupajärjestelyihin menisi Valtosen mukaan kuukausia.

 

Juttua on muutettu keskiviikkona 25.1. kello 15.54. Alkuperäisessä jutussa Valtonen kertoi aikovansa hankkia tarvittavat luvat ja järjestää seuraavat kaksi kilpailua suunnitellusti.

Lue lisää 27.1.2017 lehdestä