Aurassa kerätään adressia aamu- ja iltapäivätoiminnan puolesta

0

AURA. Aurassa kerätään nimiä adressiin kunnan pienten koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan säilymisen puolesta. Kunnan suunnitelmissa on siirtää aamupäivätoiminnasta vapautuva koulunkäynninohjaaja uuteen erityisopetusluokkaan ensi lukuvuonna.

–Pienen lapsen yksin jättäminen aamuisin ja hänen velvoittamisensa suoriutumaan yksin aamurutiineista, kellonajoista sekä kouluun lähdöstä on kohtuutonta. Myös iltapäivä on pitkä aika yksin. Jo itse koulun aloitus on pienelle suuri mullistus elämässä ja ehkä hieman pelottavakin, adressissa sanotaan.

Adressissa muistutetaan myös vanhemmille aiheutuvasta suuresta huolesta, kun lapsi on yksin kotona.

Adressin alullepanijat ovat Sari Heiskanen, Niina Lehtonen ja Netta Nieminen. Adressi viedään Auran kunnanhallitukselle 6. maaliskuuta.