Pöytyä hakee tulevaisuusjohtajaa

0

PÖYTYÄ. Pöytyän kunnanhallitus päätti äänin 7–3 perustaa kuntaan määräaikaisen tulevaisuusjohtajan viran ensi vuoden loppuun asti. Viran hakuaika päättyy helmikuun lopussa.

Mirjami Flemmich (vas) esitti, ettei virkaa perusteta. Samalla kannalla olivat myös Ari Hellstén (sd) ja Ilkka Rantala (kok). Kunnanhallitus oli aiemmin palauttanut asian uudelleen valmisteltavaksi. Joulukuun kokouksessa asian käsittely siirrettiin seuraavaan kokoukseen.

Tulevaisuusjohtajalta edellytetään soveltuvaa korkeakoulututkintoa ja vähintään kolmen vuoden kokemusta johtotason tehtävistä, johtamistaitoja sekä strategista kehittämisotetta.

Kokemusta edellytetään niin julkishallinnosta kuin yksityissektoriltakin. Tulevaisuusjohtaja toimii suoraan kunnanjohtajan alaisuudessa. Valintatyöryhmään kuuluu neljä jäsentä. Haastattelut pidetään 8. maaliskuuta.