Pöytyä koettaa rutistaa kouluratkaisun keväällä

0
Uuden selvityksen mukaan 1.–2.-luokkalaisten opetus olisi säilymässä Auvaisten (kuvassa) ja Kyrön kouluilla.
Uuden selvityksen mukaan 1.–2.-luokkalaisten opetus olisi säilymässä Auvaisten (kuvassa) ja Kyrön kouluilla.

PÖYTYÄ. Pöytyän koulurakentamista koskevaan asiaan haetaan pitäviä askelmerkkejä maaliskuun puolivälissä pidettävään kunnanvaltuuston kokoukseen mennessä. Kunnanhallituksen käsittelyyn asia on tulossa 13. helmikuuta.

Kunnanvaltuusto pohti kouluasiaa torstaina pidetyssä valtuustoseminaarissa. Seminaarissa käytiin läpi FCG Konsultointi Oy:n laatima selvitys kouluverkon rakenneuudistuksen taloudellisista vaikutuksista.

Yhtenäiskoulumallista ei olla luopumassa, mutta uudisrakentamista koetetaan vähentää, jotta kustannukset eivät karkaa tasolle, jota kunnan kantokyky ei kestä.

Tavoite on, että sovitusta kouluyhteistyöstä Oripään kanssa voidaan pitää kiinni. Aikataulullisesti on mahdollista, että suunniteltu Riihikosken yhtenäiskoulu valmistuisi jopa 2018–2019. Rakentamista koskeva ratkaisu on kuitenkin saatava aikaan kevään aikana.

 

Lue lisää 07.02.2017 lehdestä