Vedenjakelumuutokset suurin syy Marttilan vedenkulutuksen kasvuun

0

MARTTILA, LIETO/Tarvasjoki. Syy Marttilan vedenkulutuksen huomattavaan kasvuun on selvinnyt. Varsinaista isoa vesivuotoa ei löytynyt, vaan keskeiseksi syyksi paljastui Parravahan Veden vedenjakelumuutokset. Etsinnöissä löytyi kuitenkin yli kymmenen erisuuruista vuotoa, joiden vaikutus vedenkulutukseen on ollut merkittävä.

Vedenjakelumuutokset johtuivat tammikuussa Tarvasjoen Suurilassa sattuneesta putkirikosta. Vettä alettiin johtaa Tarvasjoelle Kyrön sijasta Marttilan kautta, mutta johdetun veden määrä ei vedenkulutusmittarin rikkoutumisesta johtuen näkynyt Marttilan vedenkulutuksen seurannassa. Asiasta tiedottaneen kunnanjohtaja Carita Maisilan mukaan venttiili Tarvasjoen suuntaan on nyt suljettu ja Marttilan vesitorni on saatu sen myötä täyttymään.

Vesivuodon etsintöjen yhteydessä Marttilan vesijohtoverkostosta paljastui vuotoja niin kunnan runkojohdosta kuin kiinteistönomistajien taloliittymistäkin.

–Kunnan vesijohtoverkosto on ikäänsä nähden kohtalaisen hyvässä kunnossa, mutta erityisesti venttiilien saneeraamiselle on tarvetta. Vuoden 2017 aikana laaditaan vesihuollon kehittämissuunnitelma, jonka pohjalta verkoston korjaustöitä toteutetaan. Pyrimme toteuttamaan uudistustyöt yhteistyössä kiinteistönomistajien kanssa ja siten, että haittaa asukkaille aiheutuisi tehtävistä töistä mahdollisimman maltillisesti, Maisila lupaa.