Aurassa ehdokkaiden määrä putosi 71:stä 45:een

0

AURA. Auran kuntavaaleissa valinnanvara väheni merkittävästi: vuoden 2012 vaaleissa Aurassa oli 71 ehdokasta, nyt ehdokkaita on vain 45. Ehdokasmäärän pudotus on suhteellisesti suurin Auranmaan alueella. Nykyisistä viidestä valtuustopuolueesta vain neljä asetti oman ehdokaslistansa Aurassa ja niidenkin listat lyhenivät.

Vähiten valinnanvaraa on tämän kevään vaaleissa vasemmistopuolueiden kannattajilla. Vasemmistoliitto katoaa vaalien myötä kokonaan Aurasta. Vielä viime vaaleissa vasemmistoliitolla oli viisi ehdokasta ja sitä edellisissä yhdeksän. Auran kunnanvaltuustossa puolueella on parhaillaan yksi edustaja.

Viime vaalit Aurassa voittaneen sosialidemokraattien ehdokaslista puolestaan typistyi kuuteen ehdokkaaseen. Ehdokkaita on nyt demareilla saman verran kuin valtuutettuja tämän hetkisessä kunnanvaltuustossa. Viimeksi syksyn 2012 kuntavaaleissa demareilla oli 14 ehdokasta.

 

Aiheesta laajemmin perjantain 3.3. Viikkolehdessä.