Kolme koulua kolmessa vuodessa ei innosta Pöytyän eskarilaisten vanhempia

0
Sonja Jokinen, Saaga Pyöli, Juho Simola, Sanni Mäkiniitty, Erika Luoto ja Taika Lehtonen haluavat kyllä hyppiä ja pomppia tulevan Kaulanperän koulunsa pihalla, mutta eivät vuoden välein koulusta toiseen.
Sonja Jokinen, Saaga Pyöli, Juho Simola, Sanni Mäkiniitty, Erika Luoto ja Taika Lehtonen haluavat kyllä hyppiä ja pomppia tulevan Kaulanperän koulunsa pihalla, mutta eivät vuoden välein koulusta toiseen.

PÖYTYÄ. Pöytyän valtuustossa ensi maanantaina esille tuleva kouluratkaisu voi johtaa tilanteeseen, jossa Kaulanperän ja Mustanojan koulun ensiluokkalaiset vaihtavat koulua vuoden välein. Pöytyän koulutuslautakunta etsiikin nyt ratkaisua, jossa vuosi ja koulu -mallilta voitaisiin välttyä.

Miia Lehtonen havahtui asiaan selvittäessään ensimmäiselle luokalle menossa olevan esikoisensa tulevaa koulupolkua. Ensimmäisen luokkansa tämä kävisi Kaulanperän koulua, mutta siirtyisi iltapäivätoimintaa varten Kyrön kouluun. Toisella vuosiluokalla edessä on siirtyminen Kyrön kouluun. Kolmannella luokalla Kyrön koulu vaihtuu Elisenvaaran viipalekouluun.

Tilanne on samankaltainen Mustanojalla. Annamari ja Jarno Laukkasen perheen lapsista vanhimmat ovat käyneet Mustanojan koulua ja alunperin se oli ajateltu myös ensi syksynä koulunsa aloittavan Maija-Liisan kouluksi.

–Maija-Liisa sanoi kuitenkin, että hän haluaa Riihikoskelle, koska sinne kuitenkin mentäisiin toiselle luokalle ja me vanhemmat ajattelimme samoin. Sitten selvisikin, että  Riihikosken yhtenäiskoulun 1.–2. luokkia opetetaankin Auvaisissa.

 

Lue lisää 31.03.2017 lehdestä