Pienikin jumi voi tehdä vauvalle vatsavaivoja

0
Aliisa Takala nautti äidin hellästä hieronnasta vauvahierontakurssilla.
Aliisa Takala nautti äidin hellästä hieronnasta vauvahierontakurssilla.

LIETO/Tarvasjoki. Jumituksen ja kolotukset eivät ole pelkästään aikuisväestön vitsaus. Jopa ihan pienillä vauvoilla saattaa olla koko kehon hyvinvointiin vaikuttavia jumeja, joiden taustalla voi olla esimerkiksi vauhdikas synnytys.

Tunnevyöhyketerapeutti Mari Sipilän mukaan vauvojen jumituksista johtuvia vaivoja pystytään hoitamaan lempeästi ja melko helpostikin vyöhyketerapialla. Vauva saattaa itsekin pyrkiä olotilassaan kohentamaan.

–Vauvat ovat fiksuja ja yrittävät aukaista paikkoja potkimalla ja huitomalla, Sipilä huomauttaa.

Kuten aikuisillakin myös vauvoilla liike on tärkeää. Monet vauvojen vaivat helpottavatkin vauvojen lähtiessä liikkeelle. Tämän olivat huomanneet myös Tarvasjoen MLL:n järjestämälle vauvahierontakurssille saapuneet äidit, jotka saivat Sipilältä vinkkejä vauvahieronnasta.

 

Lue lisää 24.03.2017 lehdestä