Auran seurakunnan historiikkiin kaivataan kuvia ja todistuksia

0

AURA. Auran seurakunnan satavuotishistoriikkia kirjoittava Ari Vilén toivoo seurakuntalaisten apua kirjahankkeen kuvalliseen elävöittämiseen.

–Jos joltakin löytyy esimerkiksi vanhoja kaste- ja rippikoulutodistuksia tai valokuvia seurakunnan tapahtumista, häistä ja hautajaisista, kirkosta, pappilasta, papeista, kanttoreista ja muista työntekijöistä, lainataan niitä mielellään. Materiaalia voi toimittaa kirkkoherranvirastoon tai minulle. Mielellään tarkat tiedot mukaan ja omistajan yhteystiedot, Vilén sanoo.

Hän on tehnyt historiikkia lokakuusta asti. Kirja on tarkoitus julkistaa elokuun lopulla.

–Pääpaino on viimeisessä sadassa vuodessa, mutta myös Prunkkalan kappelin perustaminen 1636 ja sitä seuranneet vuosisadat kuvataan suppeasti, koska aikaisemmin ei ole tehty seurakunnan historiikkia. Ja viettihän Auran seurakunta jo 1936 300-vuotisjuhlia.

Vilénin mukaan kunnan puoleltakaan ei ole olemassa vastaavaa julkaisua.