Facebook-haaste lämmittää Kyrön sotaveteraanien ja lottien jalkoja

0
Raimo Mäkinen ojensi ensimmäisen sukkaparin lotta Saara Sjömanille.
Raimo Mäkinen ojensi ensimmäisen sukkaparin lotta Saara Sjömanille.

PÖYTYÄ/Kyrö. Kyrön seudun sotaveteraanit ry järjesti palvelukeskus Kotikarpalossa pienimuotoisen juhlan, jossa muistettiin sotaveteraaneja ja rintamaveteraanitunnuksen omaavaa lottaa. Juhlassa heille luovutettiin vapaaehtoisten viime vuonna käyntiin polkaiseman valtakunnallisen facebook-haasteen tuloksena neulotut villasukat.

Kyrön seudun sotaveteraanit ry:n puheenjohtaja Joonas Rantala kertoi haasteen olevan osa  Suomi sata vuotta  -hanketta. Seitsemän luovutetun villasukkaparin lisäksi yhdistys oli liittänyt pakettiin myös kirjeen ja pienen lahjan.

Luovutustilaisuuteen osallistui Kyrössä myös kaksi  haasteeseen osallistunutta sukankutojaa: Soile Anttila ja Eva-Maria Hirvensalo.

–Villasukat veteraaneille, Suomi 100 vuotta  -haastekampanja aloitettiin facebookissa viime kesäkuussa. Tavoitteena oli  neuloa villasukat kaikille Suomen sotaveteraaneille, rintamaveteraaneille, sotainvalideille ja sotaleskille eli yhteensä 18 000 sukkaparia.  Vapaaehtoisten neulomat sukat toimitettiin aluekeräyspisteisiin, joista ne jaetaan paikallisille yhdistyksille edelleen  jaettaviksi. Meille on suuri kunnia, että olemme saaneet olla mukana tässä kampanjassa, Anttila totesi.

18 000 sukkaparin tavoite saavutettiin tammikuussa ja ensimmäiset, sinivalkoisella raidalla koristetut harmaat villasukat jaettiin heti alkuvuodesta Kuusamossa.