Kaikki Auran demariehdokkaat heittämällä sisään – enemmänkin olisi päässyt

0
Demarikuusikko Niina Aarnio (ylh. vas), Jyrki Alanko, Jukka Leino, Heidi Rajakangas (alh. vas) Ritva Vainio ja Juhani Yli-Pohja ponnisti Auran valtuustoon selvin lukemin.
Demarikuusikko Niina Aarnio (ylh. vas), Jyrki Alanko, Jukka Leino, Heidi Rajakangas (alh. vas) Ritva Vainio ja Juhani Yli-Pohja ponnisti Auran valtuustoon selvin lukemin.

AURA. Kunnallisvaaleissa koettiin erikoinen tilanne Aurassa: kaikki Auran demareiden ehdokkaat tulivat valituiksi kunnanvaltuustoon. Sdp:llä oli Auran vaaleissa vain kuusi ehdokasta. Jos ehdokkaita olisi ollut enemmän, olisi valtuustoon valittuja demareita ollut seitsemän.

Tilannetta selittää paitsi demareiden ehdokaspula myös se, ettei vasemmistoliitto asettanut Aurassa lainkaan ehdokkaita. Lisäksi Auran valtuustoon valittiin nykyisen 21:n sijasta vain 19 kunnanvaltuutettua.

Auran demarit veivät myös suhteellisesti suurimman äänipotin: äänistä sdp keräsi 33,9 prosenttia, mikä oli 7,3 prosenttia edellisiä vaaleja suurempi saalis. Toiseksi tuli kokoomus 28 prosentin kannatuksella.

Lue lisää 11.04.2017 lehdestä