Lammasburgeri kruunaa pääsiäispöydän

0

PÖYTYÄ/Kyrö. Lampaanliha tekee kauppansa etenkin pääsiäisenä, mutta Perinnepadan kokin Päivi Lehtosen mielestä lammasta kelpaisi kyllä syödä muulloinkin.

Lampaanviulu ja paisti ovat monille  tuttuja lammasruokia, mutta lammas soveltuu myös vaikkapa pataruokiin, keittoihin ja jauhelihaksi – tai vaikkapa carpaccioksi. Pikaruokaan mieltynyt voi kokeilla pääsiäisenä vaikka lammasburgereita.

 

Lammasburgerit

400 g karitsan jauhelihaa
3 yksikyntistä valkosipulia
1 sipuli
0,5 rkl öljyä
1 muna
2 tl fenkolia jauhettuna
2 tl juustokuminaa jauhettuna
1 tl kanelia jauhettuna
1 tl neilikkaa jauhettuna
1–2 tl suolaa
1 tl sokeria

Kuori ja hienonna sipulit, kuullota pannulla. Yhdistä kulhossa ainekset ja vaivaa taikinaksi (paista koepala mikrossa!). Muotoile pihveiksi ja paista molemmin puolin, pihvi saa jäädä sisältä vähän punaiseksi. Anna vetäytyä muutama minuutti folion alla.

 

 

Lue lisää 13.04.2017 lehdestä