Lompakkovarkaiden uhreja etsitään

0

LOUNAIS-SUOMI. Lounais-Suomen poliisilaitos tutkii lompakkovarkaussarjaa, jossa uhreiksi ovat valikoituneet iäkkäät naishenkilöt. Poliisin tietoon on tullut toistaiseksi neljä rikosta, jossa naisen lompakko on anastettu hänen asioituaan pankkiautomaatilla.

Rikoksesta epäillyt ovat tarkkailleet uhreja pankkiautomaattien läheisyydessä heidän nostaessaan rahaa ja pian tämän jälkeen anastaneet lompakon esimerkiksi uhrin mentyä asioimaan kauppaan. Tapauksia on tullut ilmi ainakin Raisiossa, Harjavallassa, Porissa ja Nakkilassa ja ne ovat tapahtuneet huhtikuun kahdeksannen päivän jälkeen.

Rikoksesta epäillyt kaksi mieshenkilöä kiinniotettiin 12. huhtikuuta Seinäjoella. He olivat saapuneet neljä päivää aikaisemmin  lentäen Helsinki-Vantaan lentokentälle ja liikkuneet tämän jälkeen autolla ainakin Lohjalla, Salossa, Turun seudulla, Pirkanmaalla ja Satakunnassa.

Poliisi toivoo, että henkilöt , jotka kokevat joutuneensa kuvatun kaltaisen rikoksen uhriksi huhtikuun 8.-12.  päivien välisenä aikana, tekisivät asiasta rikosilmoituksen paikalliseen poliisipäivystykseen.