Oripää pysyy Pöytyän koulusopimuksessa

0

ORIPÄÄ. Oripäällä ei ole aikeita irtaantua Pöytyän kanssa solmitusta koulusopimuksesta. Kunnanhallitus merkitsi tiedokseen Riihikosken yhtenäiskoulun rakentamisasiaa koskevan tilanteen ja totesi, ettei ole perusteita aloittaa neuvotteluja koulusopimuksen purkamiseksi.

Pertti Liinoja (vas) ehdotti, että sopimuksen purkamista koskevat neuvottelut aloitetaan, mutta ehdotusta ei kannatettu. Liinoja ja muutamat muut kunnanvaltuutetut jättivät taannoin valtuustoaloitteen, jossa esitettiin samaa asiaa.

Pöytyän kunnanvaltuusto päätti 3. huhtikuuta, että Riihikosken yhtenäiskoulu muodostuu kahdesta yksiköstä: Auvaisista ja Riihikoskesta. Riihikoskelle sijoittuvat myös Oripään 7–9 -luokkien oppilaat 1.8.2018 alkaen.

Valtuusto päätti Riihikosken rakennusurakan valmistelun aloittamisesta välittömästi. Koulurakennuksen kustannusarvio on noin kahdeksan miljoonaa euroa.