Eija Elmgren on äiti myös vaihto-oppilaille

0
Eija Elmgren saa kiitosta niin vaihto-oppilas Martalta kuin omalta Emilia-tyttäreltä.
Eija Elmgren saa kiitosta niin vaihto-oppilas Martalta kuin omalta Emilia-tyttäreltä.

KOSKI/Tapala. Koskelainen Eija Elmgren on monen vuoden ajan saanut äitienpäiväonnitteluja omien lasten lisäksi perheen majoittamilta vaihto-oppilailta. Perheessä on asunut jo 12 eri nuorta eri maista, ja jokaiseen Elmgren on yhteydessä edelleen. Jouluisin hänelle tulee pikkupaketteja pitkin maailmaa.

Host-äitinä toimiminen on Elmgrenin mukaan samanlaista kuin omien lastenkin äitinä oleminen.

–Samalla tavalla kuin omienkin kanssa välillä tulee ongelmatilanteita, mutta samanlaista arkea eletään kuin muutenkin, hän kertoo.

Isäntäperheenä toimiminen ei hänen mukaansa vaadi taikuritemppuja eikä tivolielämää, vaan päinvastoin eri kulttuurista tulevat nuoret tulevat tutustumaan tavalliseen suomalaiseen perhe-elämään. Suomalaisessa perhekulttuurissa riittääkin ihmeteltävää.

Vaihto-oppilasjärjestö AFSn tukihenkilönäkin nykyisin toimiva Elmgren innostui avaaman kotinsa ovet vaihto-oppilaille alun alkaen kielitaidon takia. Hän halusi kansainvälistää omia lapsiaan kotonaan ja tarjota mahdollisuuden kielitaidon kartuttamiseen.

Perheessä tällä  hetkellä asuvan vaihto-oppilaan Marta Sevilla Marcosin, 16, mukaan Elmgren on tiukka mutta hyvä äiti.

–Martan oma äiti taitaa olla lempeämpi, Elmgren arvelee.

 

Lue lisää 12.05.2017 lehdestä