Pöytyän kyläkouluille jatkoaikaa

0
Riihikosken yhtenäiskoulu aloittaa näillä näkymin osin kyläkouluihin hajasijoitettuna.
Riihikosken yhtenäiskoulu aloittaa näillä näkymin osin kyläkouluihin hajasijoitettuna.

PÖYTYÄ. Pöytyän kunnanhallituksen mielestä tulevien yhtenäiskoulujen väistötiloiksi ei kannata hankkia väliaikaisia lisäväistötiloja, vaan tarkoitukseen voidaan käyttää ensisijaisesti nykyisiä kyläkouluja. Kunnanvaltuusto käsittelee asiaa tiistai-iltana.

Kunnanhallituksen valtuustolle tekemä päätösesitys tarkoittaa käytännössä sitä, että kyläkoulut jatkavat toimintaansa siihen saakka, että Riihikosken ja Kyrön Elisenvaaran yhtenäiskoulun tilat valmistuvat. Hallinnollisesti niistä tulee kuitenkin osa yhtenäiskoulua.

Esitykseen kuuluu myös se, että Riihikosken yhtenäiskoulu rakennetaan alusta saakka 1.–9. luokkien kouluksi eikä alimpia luokkia sijoiteta Auvaisten kyläkouluun.