Putkirikko ryöpsäytti veden mäkeen Tarvasjoella

0
Vuolas vuotopaikka oli Tarvasjoen vesitornin kupeessa.
Vuolas vuotopaikka oli Tarvasjoen vesitornin kupeessa.

LIETO/Tarvasjoki. Runkovesiputken rikkoutuminen Tarvasjoen vesitornin kupeessa tiistaina puolen päivän jälkeen sai veden virtaamaan vuolaasti Tarvashovin yläparkkialueelta mäkeä alas uimahallin ohi ja Härkätien yli aina Tarvasjoen koulun vieressä olevalle pellolle saakka.

Kunnan kiinteistöhuoltomies Esa Mustamäki liikkui sattumoisin alueella, kun veden ryöppyäminen alkoi. Mustamäki kävi sulkemassa vesitornin sulkuventtiilin ja vuoto saatiin hallintaan. Yksi koulun oppilaista otti myös neuvokkaasti yhteyttä hätäkeskukseen. Palokunta kävi eristämässä varoitusnauhalla vuotoalueen ympäristön.

Tarvasjoen vesihuollosta ja vesitornista vastaa Liedon Vesi, joka aloitti korjaustoimet iltapäivällä. Vuotokohta löytyi palopostin vierestä isosta 225-millisestä putkesta. Korjausta jatketaan keskiviikkona. Vedenpaineessa oli korjaustöiden aikana vaihtelua, mutta vesikatkosta putkirikko ei aiheuttanut.