Työttömyys väheni kohisten Auranmaalla

0

AURANMAA. Auranmaan työttömyystilanne oli maaliskuun lopussa tuntuvasti parempi kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan. Varsinais-Suomen ely-keskuksen laatiman työllisyyskatsauksen mukaan Auranmaan työttömyysaste oli 8,4, prosenttia. Töitä vailla oli 703 auranmaalaista, 118 vähemmän kuin vuosi sitten.

Vaikka yleistilanne oli hyvä, Marttilan 10,1 prosentin työttömyysaste oli maakunnan neljänneksi korkein Salon, Turun ja Raision jälkeen. Toisaalta Oripään 7,0 prosenttia kuuluu Varsinais-Suomen pienimpien työttömyysasteiden joukkoon.

Eniten tilanne on petraantunut Aurassa, jossa työttömyysprosentti oli huhtikuussa 7,3, kun vuosi sitten se oli vielä 9,8. Marttilassakin työttömyysaste on vuodessa kohentunut yhdellä prosenttiyksiköllä, Oripäässä neljällä prosentin kymmenyksellä.

Loimaan seutukunnan työttömyysprosentti oli 8,9, kolmanneksi alhaisin maakunnan viiden seutukunnan joukossa. Koko Varsinais-Suomen työttömyysprosentti oli 11,6.