Avoimet kylät -päivänä on tarjolla hanurijumppaa, suppailua ja musavisaa

0

PÖYTYÄ, LOIMAA/Mellilä. Lauantaina kylissä tapahtuu. Avoimet kylät -päivää vietetään Auranmaan alueella niin Pöytyän Haverilla, Mustanojalla, Narvintienoolla, Tourula-Keihäskoskella ja Yläneellä kuin Mellilässäkin.

Kaiken kaikkiaan tapahtumaan osallistuu 55 kylää Varsinais-Suomesta ja yli 700 koko Suomesta. Samalla juhlistetaan 100-vuotiasta Suomea.

Haverilla vesimylly pyörii Koskelankoskella kello 12–14. Asialla on Haverin kyläyhdistys.

Mustanojan kyläyhdistys osallistuu Avoimet kylät -päivään järjestämällä hanurijumppaa päivällä ja illemmalla illallisen Mustanojan taivaan alla. Hanurijumppa on rempseä yhdistelmä tehokasta pakaratreeniä ja haitarimusiikkia iloisessa seurassa. Jumppa alkaa Mustanojan koulun kentällä lauantaina kello 11. Jumpan ohjaa kylän oma tehopakkaus liikunnanohjaaja Joanna.  Illallinen taivaan alla puolestaan järjestetään kello 18–22. Lisätietoa löytyy osoitteesta  https://mustanojankylayhdistys.wordpress.com/.

Narvintienoon ranta-asukasyhdistys ja Pyhäjärvi-instituutti tarjoilevat Yläneenjoen suulla Pehkurannassa Yläneenjokitietoutta, ohjattu luontopolkukävelyä ja suppailua kello 13–15.30.

Yläneenjokitietoutta ja suppailua tarjoillaan myös Yläneen kirkonkylässä, kunnan laiturissa kello 11–13.

Tourula-Keihäskosken kyläyhdistys osallistuu Avoimet kylät -päivään monella eri tapahtumalla: Paimenenmäessä on tarjolla keittolounas kello 11–14. Samalla voi osallistua pieneen kilpailuun. Peruskorjatulla Kajanderin kuivurilla pääsee vierailemaan kello 10–12. Tourulan historiaa esitellään Kontulaisella kello 11–13; nähtävillä on kartanon työväen tiloja alkuperäisine tapetteineen ja huonekaluineen. Tourulan historiaa on tarjolla myös Oleniuksella kello 13–15. Tutustumaan pääsee entiseen kartanon pajaan, upeaan koskimaisemaan ja vanhoihin valokuviin.
Tourulan-Keihäskosken alueella on myös kolme pihakirppistä lauantaina kelllo 10 alkaen. Kiviniementiellä, Ruukintiellä ja Niittykulmantiellä pääsee penkomaan tavaroita laidasta laitaan.

Mellilän Ostari on myös mukana menossa. Ostarilla on kello 11–15 SuomiMusa -päivä. Luvassa Kaksi Kisälliä -levynjulkkarit ja musavisa sekä pihakirppis. Pihakirppikseltä voi varata paikan soittamalla numeroon 040 4410235. Ostarin tapahtuman järjestää Mellilän kyläyhdistys.

Avoimet kylät -päivä lauantaina 10.6.

Lisätietoja: www.vskylat.fi/avoimetkylat
sekä http://avoimetkylat.fi/