Elsa, Juho ja 11 lasta

0

Anselm Laakson viime vuosisadan alkupuoliskolla ottamassa kuvassa on Elsa ja Juho Markkula lapsikatraansa kanssa. Kuvassa olevista lapsista kymmenen on Elsan ja Juhon omia lapsia, yhdestoista pienokainen on tyttären tytär.

Yläneen kotiseutuyhdistys toivoo lukijoiden apua kuvien tunnistamiseen ja ajoittamiseen. Tietoja ja palautetta voi antaa Tapio Rastaalle puhelimitse 050 5188 461 tai sähköpostilla tapio.rastas@gmail.com

 

Juttuun saatiin lisätietoja ja tekstiä on korjattu ja täydennetty 4.7. Alkuperäisessä tekstissä luki, että äidin nimi olisi Elma. Elma kuitenkin on yksi tyttäristä. Myös sukunimi oli pielessä: perheen nimi on Markkula, eikä Markula. Myös lasten lukumäärä on tarkentunut lukijan terävän huomion ansiosta: alkuperäisessä tekstissä kerrottiin Elsalla ja Juholla olevan 11 lasta. Yksi kuvan lapsista on kuitenkin tyttären tytär.