Nuorukaisen pakomatka päättyi Auraan

0

AURA. Hämeenkyröläisen nuorisokodin 16-vuotiaan asukkaan pakomatka anastetulla autolla päättyi 85 kilometrin takaa-ajon jälkeen Auraan torstain vastaisena yönä. Nuorukainen oli ennen auton anastamistaan pahoinpidellyt erilaisilla astaloilla nuorisokodin työntekijän, joka oli yksin työvuorossa. Epäillyllä on entuudestaan väkivaltarikostaustaa.

Nuorukainen otti käyttöönsä nuorisokodin pihassa olleen auton, jonka poliisipartio tavoitti Sastamalassa. Matkalla takaa-ajoon ja pysäyttämisyrityksiin osallistui useita poliisipartioita. Epäilty pakeni poliisia noin 150 km/h tuntinopeudella. Nopeusrajoitus vaihteli 60:sta 80:aan km/h. Epäilty ajoi pitkiä matkoja vastaantulijoiden kaistalla.

Lopulta auto ajoi poliisin piikkimattoon, mutta ajo jatkui vielä kuusi kilometriä, vaikka renkaat olivat irronneet vanteilta. Poliisi joutui lopulta kiilaamaan epäillyn auton pois tieltä. Pakenevaan autoon kiinniajanut poliisiauto vaurioitui keulastaan. Poliisi joutui ottamaan epäillyn autosta voimakeinoin, koska hän ei edelleenkään totellut poliisin käskytystä.

Poliisi on takavarikoinut törkeään ryöstöön liittyvän tekovälineen ja teossa anastetun omaisuuden. Tekoja tutkitaan muun muassa törkeänä ryöstönä, moottoriajoneuvon käyttövarkautena ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Epäilty tekijä on pidätetty.