Poliisi tehostaa tänään rattijuoppojen etsintää liikenteestä

0
Poliisi valvoo tiistaina tehostetusti rattijuopumuksia ympäri maata.

Poliisilaitokset tekevät tehostettua rattijuopumusvalvontaa 24 tunnin ajan. Tiistaina vietetään liikenneraittiuspäivänä.

Poliisin keväällä ja syksyllä tekemien valtakunnallisten puhallusratsioiden perusteella alkoholirattijuoppojen määrä liikennevirrassa on pysynyt viime vuosina liki ennallaan, mutta alkoholia maistelleiden (puhalluskoetulos alle rangaistavuuden) määrä on kasvanut jo useamman vuoden.

Vuoden 2016 tutkimuksessa 10 000 autoilijan otos toi esiin 13 rattijuoppoa ja 88 maistellutta. Edellisessä mittauksessa maistelleiden määrä oli ollut 71 ja vuonna 2012 vain 55, kertoo Poliisihallitus tiedottessaan.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vuonna 2016 tapahtui yhteensä 52 kuolemaan johtanutta rattijuopumusonnettomuutta.

– Kesä on aikaa, jolloin käytetään enemmän alkoholia eikä muisteta, että alkoholi ja autoilu eivät tosiaankaan sovi yhteen, vaan aiheuttavat kuolemia ja loukkaantumisia, poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta muistuttaa tiedotteessa.